Działania marketingowe

Degustacje



28.03.2013 r. - Sklep nr 20 i sklep nr 22, ul. Nowy Świat 53 - Degustacja wyrobów Przedsiębiorstwa Przemysłu Mięsnego TAURUS Sp. z o.o. z Pilzna. W trakcie degustacji Klienci mieli okazję spróbować szynkę swojską pilzneńską, kiełbasę swojską pilzneńską, boczek oraz pierogi z mięsem, z kapustą i grzybami oraz ruskie. Warto zaznaczyć, że wymienione powyżej produkty zostały wpisane na Krajową Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a szynka swojska i kiełbasa swojska są produktami wpisanymi na listę Programu Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi "Poznaj Dobrą Żywność".




18-22.03.2013 r. - Sklep nr 18, ul. Solec 66, sklep nr 20 i 22, ul. Nowy Świat 53 - Degustacja chleba witalnego, wiejskiego oraz z amarantusem.  Pieczywo było podawane ze smalecem domowym, pasztetem z drobiu, z dżemy marki Lux.




12-21.03.2013 r. - Sklep nr 9 - ul. Mokotowska 67, sklep nr 11 - ul. Mokotowska 46, sklep nr 16 - ul. Foksal 12/14, sklep nr 18 - ul. Solec 66, sklep nr 28 - Al. Solidarności 72. Degustacja wyrobów garmażeryjnych firmy Smaki Świata S.C. Klienci mieli okazję zapoznać się takimi nowościami jak: naleśniki z serem i malinami, naleśniki orientalne z warzywami, naleśniki bolońskie z mięsem, pierogi ruskie, pierogi serowo - ziołowe.






06-07.03.2013 r. - SDH Sezam, ul. Marszałkowska 126, sklep nr 20 i 22, ul. Nowy Świat 53 - Degustacja chleba wiejskiego, żytnio razowego oraz baltonowskiego Spółdzielni Piekarsko - Ciastkarskiej z Warszawy.
Chleb wiejski produkowany jest na zakwasie piekarskim i drożdżach, z mąki pszennej i żytniej, z dodatkiem soli. Powierzchnia posypana mąką żytnią, z ukośnymi nacięciami. Chleb żytni razowy to chleb produkowany z mąki żytniej razowej z niewielkim dodatkiem mąki pszennej, na naturalnym zakwasie uzyskanym w wyniku fermentacji wielofazowej. Chleb o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Chleb baltonowski produkowany jest z mąki pszennej i żytniej z dodatkiem soli oraz drożdży, na naturalnym zakwasie uzyskanym w wyniku fermentacji wielofazowej. 



28.02.2013 r. - Sklep nr 20, ul. Nowy Świat 53 - Degustacja wędlin firmy Stół Polski należącej do Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA. Przedstawiceiel firmy częstował Klientów pieczenią rzymską, golonką z kurczaka, mielonką turystyczną oraz szynką staropolską.








28.02.2013 r. - Sklep nr 18, ul. Solec 66 - Degustacja wyrobów Przedsiębiorstwa Przemysłu Mięsnego TAURUS Sp. z o.o. z Pilzna. W trakcie degustacji Klienci mieli okazję spróbować szynkę swojską pilzneńską, kiełbasę swojską pilzneńską oraz pierogi z mięsem, z kapustą i grzybami oraz ruskie. Warto zaznaczyć, że wymienione powyżej produkty zostały wpisane na Krajową Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a szynka swojska i kiełbasa swojska są produktami wpisanymi na listę Programu Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi "Poznaj Dobrą Żywność".

     



 13.02.2013 r. - SDH Sezam - Degustacja miodów z Pasieki Kujawskiej Joanny Pawłowskiej-Tyszko. Rodzinna pasieka położona jest na Kujawach w Kaliskach koło Lubienia Kujawskiego. Wykorzystując czyste tereny dorzecza Zgłowiączki, lokalnej flory oraz braku przemysłu wytwarzane są tu miody: wielokwiatowe, akacjowe, lipowe, wrzosowe, gryczane, spadziowe z drzew iglastych, spadziowo-nektarowe.